Fogások

Események

Nincsenek események

Friss hírek

Egészséges halállomány

Egészséges halállomány

A kiemelést követően rácsodálkoztunk erre a hatalmas és gyönyörű farokuszonyra is.
Légifelvétel

Légifelvétel

A Forráskúti Topogó Horgásztó madártávlatból is gyönyörű! .. és most lehetőséget adunk, hogy egy napra csak a tiéd lehessen! Gyere és béreld ki a teljes horgásztavat!   
Friss telepítés - 2021

Friss telepítés - 2021

 A horgászigények felmérése alapján megtörtént az idei első telepítésünk, ahol jórészt közepes méretű, sportos pontyok kerültek a tóba.
Bérelhető a kulcsos faházunk!

Bérelhető a kulcsos faházunk!

Szeretettel várjuk horgásztársainkat az újonnan elkészült  kulcsos horgászházunkba, melyhez privát stég is tartozik!

Horgászrend

Általános szabályok

  1. A forráskúti horgásztavon csak érvényes napijeggyel vagy bérlettel szabad horgászni. A napijegy és bérlet a helyszínen megvásárolható.
  2. Egy napijeggyel csak egy ember horgászhat. Horgászni 2 db bottal lehet, botonként maximum 2 db horoggal. A merítő szák, horogszabadító,fertőtlenítő spray, pontymatrac használata kötelező. A horgász csak az elvinni kívánt halat helyezheti a haltartójába. A tartószákba betett halat el kell vinni, a cserélgetés tilos, akár később kifogott halra, akár egymás között. Kérjük, hogy a kifogott halat kíméletesen engedjék vissza! A gondos eljárás ellenére is megsérült halakat (pl. mélyre nyelt horog) meg kell tartani vagy le kell adni.
  3. 14 éven aluli gyermekek csak szülői felügyelettel léphetnek be a horgásztó területére és egy bottal, egy horoggal horgászhatnak.
  4. A parton a horgászhelyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni. Szállóvendégeink részére igény esetén, az itt tartózkodásuk alatt állandó horgászhelyet biztosítunk. Horgászati lehetőség a tavon, csak az üzemeltető által kijelölt horgászhelyen engedélyezett.
  5. Az éves bérletjegy és napijegyes horgászat esetén – amennyiben a hal elvitelre kerül - a hal kifogásának pontos idejét, súlyát és méretét a bérletfüzet, ill. napijegy erre kijelölt részében a kifogást követően azonnal dokumentálni kell. A halőr ezt horgászat közben folyamatosan ellenőrizheti! A horgászat befejezését követően a bérletfüzetet és a napijegyet kérjük a halőrházban leadni!  
  6. Érvényes állami horgászengedély bemutatása kötelező!

Tiltó rendszabályok

  1. A 4 kg feletti halak és a teljes compó állomány helyileg védettek, azokat kifogásuk után kérjük, kíméletesen engedjék vissza a tóba!
  2. Távozáskor minden horgász felszólítás nélkül köteles táskáit, csomagjait a halőrnek átvizsgálásra bemutatni.
  3. A hal eltulajdonítása automatikusan hatósági feljelentést, illetve kitiltást von maga után.
  4. Kérjük, hogy védjék  a vízi és vízparti növényzetet és a partvédelmi létesítményeket!
  5. Kérjük Önöket, hogy a horgászhelyük tisztántartásáról gondoskodjanak!
  6. A víz minőségének védelme érdekében tilos minden olyan anyag vízbe juttatása, amely a víz minőségét rontja (pl. mérgez, oxigént von el, a fenéken erjed, rothad stb.)!
  7. Szigorúan Tilos bármilyen, nem a Forráskúti-tóból kifogott hal betelepítése, vízbe helyezése!
  8. A tóparton kulturáltan kell viselkedni úgy, hogy a többi horgászt és pihenni vágyót ne zavarják.
  9. Ittas személyeknek tilos a horgászat!
  10. A horgásztó egész területén fürödni tilos!
  11. Csónak használata nem engedélyezett!
  12. A területre kutyát, macskát, bármiféle háziállatot bevinni kizárólag a tógazda engedélyével, mások zavarása nélkül lehet.
  13. A tó területén elhelyezett tárgyakért, horgászfelszerelésekért, a horgászoknál levő értékekért a tulajdonos felelősséget nem vállal.
  14. A vízparton csak az arra kijelölt, vagy kiépített helyen lehet tüzet rakni, főzni, sütni.
  15. Sátorozni csak a kijelölt helyeken a tógazda engedélyével lehet.
  16. További esetleges időszakos rendszabályokról, méretkorlátozásokról, bérlet és a napi halárakról stb. a tulajdonos, a tó területén elhelyezett hirdetőtáblán, valamint a jegyárak menüpont alatt tájékoztatja a Tisztelt látogatókat.
  17. A fenti szabályok megszegése azonnali kitiltást eredményezhet.
  18. A horgász, az általa okozott kárt teljes mértékben köteles a tulajdonosnak megtéríteni.
  19. A bérlet és napijegy megvásárlásával a horgász a fenti feltételeket elfogadja és köteles azokat maradéktalanul betartani.

Kérésével, kérdésével forduljon a tógazdához, készséggel állunk rendelkezésére!
Telefon: +36 30/626 1044

Értékelés:
(6 szavazat)